Dierenweide geopend

Zaterdag 26 juni was het eindelijk zover. Na plannen, vele voorbereiding en hard werken ging het nu eindelijk gebeuren en was daar dan eindelijk het moment van de opening van de nieuwe Dierenweide.

Aan bezoek geen gebrek. Ongeveer 60 personen, verdeeld over de middag. Het terras werd snel gevuld met bezoekers waardoor er al snel een gezellige sfeer ontstond op het terras voor Knop-Op. Er was voor koffie met wat lekkers en fris gezorgd.

Ook de pers was aanwezig: Capelle vandaag, IJssel en Lekstreek, en Radio Capelle die natuurlijk ook een rondje over de Dierenweide gemaakt hebben.

Na de woorden van bestuurslid Yoek Kouwenhoven over de geschiedenis van de Dierenweide, het werk dat verzet is door Iet, Kees en Jan en de verdere plannen rond het vijvergebied was er de opening. Die werd verricht door twee kleine jonge dames die de officiële functie hadden om het lint door te knippen. Ze vonden het een hele eer. Dit moment zullen ze niet gauw vergeten.

Jonge bezoekers namen zelfs hun voertuig mee de Dierenweide in, alvast om het nieuwe pad uit te proberen en op loopfiets-bestendigheid te testen.

Ook is er oppas voor de knuffelbeer geregeld zodat de jong eigenaresse rustig een rondje door de Dierenweide kon maken. Halverwege werd er nog even gekeken of er wel goed voor de beer gezorgd werd.

De kippen hielden zich aan de afspraak om zich voor en tijdens de opening aan de linkerkant in de zandbak te begeven en zich rustig te houden. De pauw liet herhaaldelijk zijn prachtige veren zien en was zeer benaderbaar. De geitjes werden met overdaad geknuffeld. De ganzen hielden zoals gewoonlijk de wacht. De loopeenden zaten een tijdje gezellig naast elkaar bij het nieuwe bad. De emoes aten hun buik vol door uit de hand brood te eten.

Tijdens het opruimen kwamen er zelfs nog bezoekers en die konden het voeren van de dieren ter plekke meemaken. Dus dat was een extra leuk momentje.

Al met al was het een zeer geslaagde middag. Wij kijken er met een voldaan gevoel op terug, en we hopen de bezoekers ook.