Dierenweide gebruikersovereenkomst

In de eerste week van december heeft de stichting samen met de gemeente en de beheerders van de dierenweide een overeenkomst getekend waarbij het gebruik van de grond van de dierenweide overgaat van de huidige beheerders naar de stichting. De dieren blijven eigendom van de huidige eigenaren. Met de eigenaren van de dieren is een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin beide partijen onder andere het welzijn van de dieren en de continuïteit waarborgen.

Knop-Op update

Knop-Op is een belangrijk onderdeel in de plannen van de stichting. Welzijn Capelle heeft vertrouwen in de plannen van de stichting en heeft de stichting sleutels overhandigd om toegang te krijgen tot Knop-Op en daar activiteiten te gaan ontplooien. De voorzitter van de stichting, Jos Mosmans, heeft tevens een vrijwilligersovereenkomst met Welzijn Capelle ondertekend waardoor hij nu sociaal beheerder is van Knop-Op. Ook zijn er gesprekken gaande voor het aanstellen van een nieuwe jeugdwerker in Knop-Op. Wij zullen u op de hoogte houden van de verdere stappen en ontwikkelingen.

Het bestuur is op zoek naar een aannemer die een toilet in het gebouw kan ombouwen naar een invalidetoilet. Weet u iemand die hier ervaring mee heeft laat het ons weten.

Verlichting op het eiland werkt

De lichtmast op het eiland in de vijver is getest, voor het eerst in 10 jaar. Tot veler verrassing bleken alle 3 de lampen nog te werken. Een meevaller die we niet direct hadden verwacht. Zou het niet mooi zijn als er eindelijk weer eens geschaatst zou kunnen worden en we de verlichting kunnen ontsteken.

Veelgestelde vragen

De afgelopen weken hebben wij vragen ontvangen van bewoners. Wij hebben deze vragen gebundeld in een FAQ overzicht. Deze lijst zullen wij blijven updaten. U kunt het FAQ overzicht vinden als download op de Downloadpagina.

Wandelroutes Week Tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week Tegen Eenzaamheid maken Capelse organisaties zich sterk tegen eenzaamheid. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waaronder wandelroutes per wijk. De wandelroute door ’s Gravenland en Capelle-West zal ook leiden naar het vijvergebied. Wellicht dat u in de eerste week van oktober meer mensen rond de vijver en omliggende straten ziet lopen dan gebruikelijk. De Stichting WOP Ketensche Polder is niet betrokken bij de vaststelling van de wandelroutes. Voor meer informatie zie de website www.capelleaandenijssel.nl/eenzaamheid .

Opkomst inloopavonden

Afgelopen 1 en 10 september zijn er inloopavonden geweest in Knop Op om kennis te maken met het bestuur en ideeën die zijn ingebracht om het vijvergebied op te knappen.

De opkomst was erg goed. Veel vragen van bewoners direct wonend rond de vijver. Er waren enige heikele punten zoals een ingetekend fietspad en verplaatste speeltuin.

Het fietspad ingetekend aan de achterzijde van de Couperinstraat zal niet worden uitgevoerd. In het het verleden zijn hierover afspraken gemaakt tussen gemeente en bewoners.

Van beide avonden zal een verslag worden gemaakt dat op de website komt te staan

Naar aanleiding van de inloopavonden zijn er al door bewoners initiatieven ontplooid om betrokken te worden bij het vijverproject.

Communicatie was een punt dat meermaals werd genoemd. Ook hieraan zal het bestuur aandacht gaan geven. Een bewoner heeft zich bij het bestuur gemeld om het onderwerp communicatie op te gaan zetten en uit te voeren.